19 shtetet me pasaportën më të fortë në botë. Kryeson Gjermania

 

Nëse keni nënshtetësi në Suedi, ju keni një mundësi për të shkuar në 158 vende pa treguar asnjëherë vizë. Kjo e bën udhëtimin ndërkombëtar më të lirë dhe më të lehtë se sa për qytetarët e shumë vendeve të tjera, si ato të Afganistanit, të cilët mund të hyjnë vetëm 23 vende pa vizë, shkruan Independent.

Këto dallime të theksuara janë zbuluar në Indeksin e Pasaportave, i cili rendit vendet në bazë të numrit të vendeve ku banorët mund të shkojnë pa blerjen e një vizë. Firma globale financiare këshilluese Arton Capital përpiloi të dhënat  nga 193 vende dhe gjashtë territore për të krijuar renditjen për 2017.

SHBA bën 15 vendet e para, por kjo mund të ndryshojë gjatë katër viteve të ardhshme nën administrimin e Trump, sipas CEO i Arton Capital.

Këtu janë 19 vendet me pasaportat më të fortë.
19. Japonia – 156 vende
18. Portugalia – 156 vende
17. Austria – 156 vende
16. Belgjika – 156 vende
15. Luksemburgu – 156 vende
14. Holanda – 156 vende
13. Zvicra – 156 vende
12. Shtetet e Bashkuara – 157 vende
11. Korea e Jugut – 157 vende
10. Mbretëria e Bashkuar – 157 vende

9. Norvegjia – 157 vende

8. Spanja – 157 vende
7. Franca – 157 vende
6. Itali – 157 vende
5. Finlanda – 157 vende
4. Danimarka – 157 vende
3. Suedia – 158 vende
2. Singapori – 159 shtete
1. Gjermani – 159 shtete