2016 viti i rekordeve për vdekjen nga aksidentet në Maqedoni

Një javë para përfundimit të këtij viti, të dhënat zyrtare për viktimat në komunikacion thonë se, në dhjetë muajt e parë – nëpër rrugët e Maqedonisë kanë ndërruar jetë 138 persona, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në ndërkohë, duke ju referuar raporteve ditore të Ministrisë për Punë të Brendshme, për muajin nëntor dhe dhjetor, jozyrtarisht mund të thuhet se aksidentet tragjike në vend për këtë vit i kanë tejkaluar viktimat e viteve të kaluara. Kështu që, në bazë të informacioneve të cilat Këshilli Republikan për Siguri në Komunikacion (KRSK) deri më sot i ka bërë publike, mund të vërehet se në vitin 2015 kanë ndërruar jetë 144 persona nga aksidentet e ndryshme në komunikacion, kurse ky numër në vitin 2014 ka qenë rreth 130 viktima.

Gazeta Koha njofton se drejtuesit e KRKS-së, duke i pasur parasysh këto të dhëna dhe situatën se si është duke u zhvilluar komunikacioni rrugor, kanë bërë apel që qytetarët për festat e fundvitit të mbajnë llogari për sjelljet e tyre, gjatë kohës sa janë duke drejtuar automjetin