Si do të duket Toka pas 250 milionë vitesh, një megakontinent do të formohet (Video)

Si do të duket Toka pas 250 milionë vitesh, një megakontinent do të formohet (Video)

Si do të duket Toka pas 250 milionë vitesh, një megakontinent do të formohet (Video)

Në Amerikën Jugore dhe Veriore parashikohet se  do të bashkohen Deti i Karaibeve dhe Oqeanin Arktik dhe që  do të zhduken përderisa Azia do t’i bashkohet Amerikës kështu thuhet sipas simulimeve të reja nga hulumtuesit e Universitetit Yale.

Këta hulumtues kanë parashikuar se një megakontinent- Amazia do të formohet në 250 milionë vitet e ardhshme.

Sipas tyre kjo do të ndodh si pasojë e lëvizjeve të pllakave tektonike të Tokës.

Më poshtë mund ta ndiqni videon e këtij parashikimi:

http://video.dailymail.co.uk/v…