Reagon PPD për arrestimin e hetuesit të PSP-së, e quan veprim antiligjor

Partia për Prosperitet Demokratik me një reagim  ka quajtur si antiligjor arrestimin e hetuesve të PSP-së.

”Duke i ndjekur me kujdes zhvillimet e fundit politike në vend Partia për Prosperitet Demokratik konstaton se Maqedonia ka hyrë në fazën e saj kritike të mosfunksionimit të institucioneve të saja. Aty ka një sjellje kaotike ku institucionet veprojnë sipas urdhërave të aparatçikëve partiakë e jo në frymën e kushtetutës dhe ligjeve në fuqi.
PPD konsideron se MBP ende nuk i ka hyrë punës për transformimin demokratik të DSK kërkesë kjo e Raportit Pribe, dhe se ky organ ende vepron me avazin e vjetër si në shtetet policore dhe diktatoriale duke pasur synim parësor ti ndjek qytetarët e jo të jetë në funksion të forcimit të sigurisë shtetërore.”

”PPD gjithashtu konsideron se arrestimet kohë e pakohë të hetuesve të cilët punojnë në funksion të realizimit të detyrave të Prokurorisë Speciale janë një veprim i rrezikshëm antiligjor dhe antikushtetutar për pengimin e punës së PSP-së.”

”PPD i fton partitë nënshkruese të Marrëveshjes së Përzhvinos me të cilën u krijua PSP dhe komunitetin ndërkombëtar që edhe njëherë të takohen dhe ta riafirmojnë qëndrimin e tyre për përkrahje të parezervë të PSP me qëllim që ajo pa obstruksione ta kryejë punën e saj për të cilën edhe është votuar në parlament.”(sic) thonë nga PPD-ja.