A jeni të varur nga kafja?

Një studim i publikuar në raportet shkencore identifikoi një variant gjenetik të lidhur me konsumin e reduktuar të kafesë. Ja se si ndikon geni në konsumimin e kafesë.

Për dikë mjafton të zgjohet dhe e kërkon direct. Të tjerë e konsumojnë paraditeve, pas drekës, por ka dhe nga ata që e pijnë pas darke.

Ka nga ata që pijnë dy ose më shumë në ditë. Por në mesin e konsumatorëve ka dhe nga ata që janë të varur pas kafeinës.

Sipas studiuesve, variant gjenetik, në mënyrë të veçantë duket të jetë i lidhur me konsumimin e kafes.

Gjithashtu një ekip tjetër hulumtuesisht nga Italia, Skocia, Hollanda filluan të hetonin mbi lidhjet mes konsumit të kafes dhe gjenetikës.

Për ta bërë këtë shkencëtarët analizuan disa popullsi të vendeve të ndryshme. Pas pyetësorit në lidhje me konsumin e kafes, u rreshtuan dhe ADN-të e personave që u morën në studim.

Duke analizuar rezultatet, studiuesit zbuluan se njerëzit me posedim PDSS2 të gjeneve çdon në rritje të konsumimimt të kafes.