A kanë ekzistuar jashtëtokësorët ndonjëherë?! Ja rezultati i pabesueshëm i shkencëtarëve

Agjencia Evropiane e Hapësirës zbulon pamje mahnitëse të zonës Mawrth Vallis, që mund të ketë qenë e banueshme.
Ajo ka zbuluar një imazh të ri të një lugine të shquar në planetin e kuq që një ditë mund të jetë vend-ulje për ExoMars 2020, shkruan Daily Mail.
Perspektivë e përgjithshme për të kapur anijen Mars Express zbulon një rajon prej më shumë se 530.947 hektarësh përreth Mawrth Vallis, kur në një kohë uji i vjetër kishte gdhendur format e sipërfaqes.
Kjo është një nga luginat më të mëdha në Mars, dhe shkencëtarët thonë se kjo mund të ketë qenë e banueshme deri në 3.6 miliardë vjet më parë.