Ahmeti- Rama: Marrëveshja e Ohrit, përparësi themelore

Më shumë se dy orë ka zgjatur takimi mes kryetarit të Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti dhe kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama.

Burime pranë Kryeministrisë së Shqipërisë thanë sot se, linja e Ramës është ajo që është bërë publike. Sipas shefit të qeverisë shqiptare, faktori shqiptar duhet të flasë me një zë të vetëm, në funksion të vendosjes së kushteve të Marrëveshjes së Ohrit në programin e cilësdo qeveri që do të krijohet.

Liritë, të drejtat dhe detyrimet e shqiptarëve, si qytetarë të barabartë të shtetit të Maqedonisë, duhet të kthehen në përparësi themelore.

“Marrëveshja e Ohrit, anëtarësimi i vendit në NATO dhe në Bashkimin Europian, zhvillimi ekonomik i barabartë midis komuniteteve, këto do të jenë parimet mbi të cilat ne do të zhvillojmë negociatat në të ardhmen”, tha Ali Ahmeti, i cili shtoi se është ende herët që të flitet për një koalicion të ri me Gruevskin.

“Në këtë moment, me rëndësi është që vendi nuk duhet të rikthehet në krizë. Këto zgjedhje duhet të shërbejnë për t’i dhënë fund krizës dhe për të pasur një rifillim të mbarë në Republikën e Maqedonisë. Të gjithë duhet të vëmë interesin e stabilitetit dhe të mos humbasim më kohë”.

Kreu i BDI-së ka komentuar edhe rrjedhjen e votave të shqiptarëve drejt LSDM-së.

“Unë e shoh si një çështje krejtësisht tjetër, këtë tendencë të një partie politike maqedonase, cilado qoftë ajo, dhe më frikëson, pavarësisht se nuk kam argumente, për të dëmtuar në mënyrë të sofistikuar thelbin e Marrëveshjes së Ohrit, e për t’u justifikuar nesër përpara shqiptarëve se edhe LSDM-ja e ka shqiptarin brenda partisë, që mbron legjitimitetin e komunitetit shqiptar. Gjithnjë nëse nuk është djallëzore nuk ka ndonjë shqetësim për BDI-në”, tha Ahmeti.

Kryetar i Bashkimit Demokratik për Integrim është drejtuar për në Presidencë, për të përmbyllur turin e takimeve të tij në Tiranë.