Aparat i ri për rezonancë magnetike do të marrë Poliklinika Çair

Aparat i ri për rezonancë magnetike do të furnizojë Shtëpia e shëndetit Shkup. Aparati do të instalohet në Poliklinikën Çair.

Këtë sot një takim e kontraktuar zëvendëskryeministri dhe ministri i Shëndetësisë, Nikolla Todorov dhe menaxhmenti i Shtëpisë së Shëndetit Shkup.

Средба Тодоров Баевска Вучковиќ

“Me furnizimin e aparatit për rezonancë magnetike seriozisht do të ngritet niveli i Shtëpisë së shëndetit, duke pasur parasysh se është blerë edhe aparat për tomografi kompjuterike, i cili tashmë është vendosur në funksion. Me furnizim të aparatit për rezonancë magnetike komplet rrumbullaksohet niveli i lartë i diagnostikimit në Shtëpinë e shëndetit Shkup”, deklaroi Todorov.

Potencoi se ky është aparati i pestë i rezonancës magnetike në qytetin e Shkupit ose i teti në nivel të Republikës së Maqedonisë, një është në SPQ “8 Shtatori” dhe një në Klinikën për sëmundje klinike dhe kirurgjike “Shën Naumi i Ohrit”.

“Procedura do të fillojë menjëherë. Pritet që diku deri nga mesi i këtij viti ose fillimi i vitit të ardhshëm të përfundojë procedura për furnizim, pastaj nga fundi i vitit ose fillimi i vitit të ardhshëm të porositet aparati për rezonancë magnetike, e pastaj dhe të vendoset në funksion”, tha Todorov.

Drejtoresha e Institucionit shëndetësor Shkup, Tatjana Baevska-Vuçkoviq sqaroi se kabineti për rezonancë magnetike planifikohet të instalohet në Poliklinikën Çair, ku do të përfshijë pesë komuna që gravitojnë rreth kësaj poliklinike, por edhe të gjitha të tjerët e qyteti, do të mund të marrin këtë shërbim.