Arsyet pse kosi duhet konsumuar gjithmonë

Kosi është ushqimi që dietologët sugjerojnë se duhet konsumuar çdo ditë për shkak të vlerave të larta ushqyese. Kosi lufton më së miri gripin si dhe ndihmon në humbjen e peshës.

Kosi është një nga produktet më të mira të qumështit, është i lehtë, i tretshëm dhe rregulues të stomakut.

Nëse ndiheni më stomak të fryrë konsumimi i kosit i shoqëruar me pak bukë redukton ngarkesat dhe fryrjet e tepërta.

Specialistët e dietologjisë kanë zbuluar se kosi është një ndihmës i mirë në luftën kundër gripit, ftohjes dhe llojeve të tjera të virusit. Ai mund të shoqërohet me vitamina C, si fruta apo limon.