Asnje germim arkeologjik ne Kalane e Orashes ne Tetove

orasko-kaleKalaja e Orashes gjendet ne afersi te Tetoves ne rrugen qe lidh me kufirin e Kosoves.
Kjo kala ka nje histori te lashte Dardano-Ilire, ashtu edhe vete pozita e saje gjeografike qe tregon edhe ne ditet e sotshme se pikersiht ndodhet ne regjionin e fisit Dardan. Ne vete kjo kala permban edhe akropolin qe do te thote se kjo kala ka pasur histori te lashte dhe zhvillim kulturor. Kalaja eshte e rethuar me disa kulla si dhe disa themele te shtepizave.Per fat te keq deri me tani nuk ka pasur asnje germim arkeologjik qe do te nxjerte ne drite edhe me shume prezencen e kultures ilire, trashegimi kjo e popullit shqiptare qe jeton ne kete ane./antpress