Austria ndalon burkën në vendet publike

Austria ndalon burkën në vendet publike

Koalicioni qeveritar në Austri pas një sërë debatesh ka rënë në dakord që të ndalojë bartjen e burkave në gjykatë, shkolla dhe në vende publike.

Koalicioni i socialdemokratëve dhe Partisë Popullore kanë rënë dakord mbrëmë që pjesëtarëve të Policisë, atyre të gjykatave t’ua ndalojë bartjen e shamisë në mënyrë “ideologjia dhe feja të jenë neutrale” derisa i shërbejnë shtetit.