Bateritë rrezik vdekjeprurës për fëmijët

Nëse gëlltiten aksidentalisht, bateritë e vogla mund të shkojnë në ezofag dhe të djegin një gropë në mbështjelljen e saj.
Spitali i Ormondit në Londër ka parë një ngritje të madhe në rastet e vitit të kaluar.
Doktoresha Kate Cross tha: “Bateritë duhet të trajtohen si helm dhe të mbahen larg fëmijëve”.
Valeria 3 – vjeçare, nga Irlanda e Veriut, ka mbetur me dëmtim në fyt pasi gëlltiti bateri ore në muajin prill, 2015.
Bateria i ngeci në tubin e ajrit dhe ajo u sëmur e filloi të refuzonte ushqimin.
Nuk ishin bërë akoma pesë ditë pasi grafia tregoi se kishte gëlltitur një bateri dhe kishte djegur një gropë në ezofag.