Saturday, March 24, 2018
BDI-ja dhe PDSH-ja qortohen nga ambasada amerikane në Shkup?

BDI-ja dhe PDSH-ja qortohen nga ambasada amerikane në Shkup?

Televizioni Nova bën të ditur se përfaqësues të BDI-së dhe të PDSH-së kanë qenë të ftuara dje në një bisedë në ambasadën e SHBA-ve në Shkup, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Takimi ka ardhur pas votimit të dështuar të djeshëm për propozim-ligjet për ndryshimin e Ligjit për PSP-në dhe për Ligjin për mbrojtje të dëshmitarëve.

Përndryshe, në reagimin e djeshëm të ambasadës së SHBA-ve

“Ne i inkurajojmë të gjitha partitë të mbështesin obligimet e ndërmarra sipa Marrëveshjes së Përzhinos më 20 korrik, e cila duhet të sigurojë zgjedhje të besueshme, punë pa pengesa të Prokurorisë Speciale Publike, dhe vëzhguesit e pavarur të mediave. Vendosja e përgjegjësisë për përgjimet e paautorizuar dhe akuzat për shpërdorim të detyrës janë thelbësore për dalje nga kriza politike në të cilën është Maqedonia. Ne besojmë se kërkesat e PSP për mbështetje të hetimit të plotë dhe të pavarur janë të arsyeshme.”/Telegrafi/