Bëhet shpërndarja e certifikatave të dëshmorëve të kombit

 

Sot në Institutin Albanologjik të Prishtinës mbahet takimi me familjarët e dëshmorëve të kombit.

Në këtë takim do të bëhet shpërndarja e certifikatave të dëshmorëve të kombit, të cilët kanë rënë në fushën e nderit për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës para luftës çlirimtare të Kosovës, por që deri më tani kjo kategori e dëshmorëve të kombit nuk janë njohur dëshmorë të kombit, për shkak të neglizhencës së institucioneve të Kosovës.

Në takimin e përbashkët, përveç familjarëve të disa komunave të Republikës së Kosovës, janë të ftuar të marrin pjesë edhe kryetarët apo përfaqësuesit e komunave: Prishtinë, Kastriot, Fushë-Kosovë, Klinë, Shtime, Artanë dhe Istog, si dhe përfaqësues nga SHFD të UÇK-ës, ngase shpërndarja e certifikatave bëhet edhe për dëshmorët e kombit nga këto komuna.