Ceremonia në Tiranë – Mbretëresha Sofia e Spanjës në dasmën e Princit Leka II

Princi shqiptar Leka II dhe Elia Zaharia u lidhën në martesë.

Në ceremoninë e celebrimit që u mbajt në Pallatin Presidencial, i njohur dikur si Pallati mbretëror ishin të pranishëm përfaqësues të Familjeve të mëdha Mbretërore të Evropës por edhe nga bota, mes tyre Mbretëresha Sofia e Spanjës, Princi Michael i Kentit dhe bashkëshortja e tij nga Mbretëria e Bashkuar, Princi i Luksemburgut, Princët nga Lihtneshtejni, Princesha Lalla Salma e Marokut, pretendendët për fronin mbretëror të Serbisë. Përfaqësues të familjeve mbretërore të Italisë, Austrisë, Malit të Zi, Greqisë dhe Rusisë ishin po ashtu të pranishëm.

Mbretëresha Sofia e Spanjë ne dasmen e lekes .

Mbretëresha Sofia e Spanjës ne dasmen e Princit Leka II me Elia Zogu

 

ceremonia e princ lekes

Princi Michael i Kentit dhe bashkëshortja e tij nga Mbretëria e Bashkuar ne dasmen e Princit Leka II me Elia Zogu

Pretendendët për fronin mbretëror të Serbisë ne dasmen e Princit Leka II

Pretendendët për fronin mbretëror të Serbisë ne dasmen e Princit Leka II

 

Princesha Lalla Salma e Marokut ne dasmen e Princit Leka II

Princesha Lalla Salma e Marokut ne dasmen e Princit Leka II

Celebrimi u bë në Sallën e Fronit dhe u drejtua nga Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj.

Festimet për martesën e princit Leka i II dhe Elia Zaharia pritet të kulmojnë me darkën që do të mbahen në Pallatin e Brigadave ku do të ketë përfaqësues nga familjet mbretërore të Europës por ehde figura të njohura të politikës shqiptare.