Çfar kërkojnë njerzit më shumë ne Google ? (FOTO)

Çfar kan kërkuar njerzit më shumë ne Google për vitin 2016, vetë Google i jep këto rezultate

 

  1. Powerball – lotaria që paguan 1.6 miliard $ në një vizatim të vetëm ishte termi amerikan më I kërkuar në bazë të motorëve të kërrkimit të Google.

 

  1. Globalisht, njerëzit ishin më kurioz për ”Pokemon GO” të lojës smartphone.

Përveç lojrave – duke përfshirë ato reale si Lojrat Olimpike , vdekja e Rok starit Prince dhe David Bowie kanë qenë gjërat më të kërkuara.

Në top 10-shin e SHBA-ve  përfshihen  edhe Donald Trump, Hillary Clinton dhe zgjedhjet e SH.B.A..

 

  1. Trump renditet Numri 3 në listën e kërkimeve globale.
  2. iPhone i fundit renditet i dyti, dhe një palë e filmave aksion e bëjnë top 10shin.

 

Analistët e internetit kanë vlerësuar se Google trajton më shumë se 2 trilionë kërkime në vit, ose 5.5 bilionë në ditë. Kompania nuk ka dhënë numrat e saktë, por tha se në SH.B.A. në vitin 2016 këto fjalë  kanë qenë më të kërrkuara:

 

Pokemon Go

iPhone 7

Donald Trump

princ

Powerball

David Bowie

Deadpool

Olimpiada

Slither.io

Suicide Squad

Google shkatërroi termat e kërkimit më të njohura në 64 vende. Në Indi, Olimpiadën, Pokemon dhe Euro 2016 Turneu i futbollitkanë pasur  interesin e njerëzve më të madhë. Në Meksikë, Pokemon, Olimpiadën dhe Juan Gabriel, këngëtari i cili vdiq në gusht, ishin termat më të kontrolluar.

 

Në Mbretërinë e Bashkuar, Euro 2016, Pokemon dhe David Bowie kanë qenë në krye. Në kategorinë e kërkimeve të politikanëve, Trump mundi Theresa May, kryeministrin e ri.