Çfarë do të bëjë pas Presidencës Barack Obama? Aleanca, libri dhe përfitimet e majme!

Barak Obama do të jap lamtumirë Presidencës, kur Donald Trump të marrë postin javën e ardhshme.

Kur do të largohet Obama nga Shtëpia e Bardhë?

Obama dhe familja e tij do të largohet nga Shtëpia e Bardhë në ditën e inaugurimit të Trump më 20 janar, 2017.

Çfarë do të bëjë tjetër Obama?

55-vjeçari ka lënë të kuptohet se ai do të shpenzojnë më shumë kohë duke punuar me aleancën e vëllait, një nismë e cila përmirëson jetën e djemve me ngjyrë dhe latin që janë të varfër. Duke folur vitin e kaluar, zoti Obama tha se Aleanca “do të mbetet një mision për mua dhe për Michelle, jo vetëm për pjesën tjetër të presidencës sime, por për pjesën tjetër të jetës sime”.

Presidenti aktual gjithashtu ka gjasa për të shkruar një libër për jetën e tij në Shtëpinë e Bardhë. Kujtimet e tij të mëparshme ”Dreams” dhe “Guximi i Shpresës”, ishin dy Bestsellers ndërkombëtar. Obama mund të marrë një paradhënie prej rreth 10-15 million dollar për librin, sipas agjentit letrar Harvey Klinger. Paraardhësit e tij George W Bush dhe Bill Clinton morën 15 milion dhe 7 milion dollarë për autobiografitë e tyre përkatëse.

Çfarë përfitimesh do të marrë Obama?

Obama do të gëzojnë një pension të përjetshëm, e cila aktualisht është e vendosur në 205,7000 dollarë për vitin 2016. Fondet federale do të paguajë për agjentët e Shërbimit Sekret, kujdesin shëndetësor dhe shpenzimet e udhëtimit.

Çfarë kanë bërë Presidentët e mëparshëm më tutje?

Presidenti Bush e ka mbajtur kryesisht veten jashtë qendër të vëmendjes që kur u largua nga posti, kryesisht duke fituar një formë të jetesës në publik. George W Bush thuhet se ka thënë se ai dhe babai i tij kanë rritur politikisht vëllain e vogël Jeb për në rrugën e Shtëpisë së Bardhë. Ai thuhet të ketë thënë se Shtetet e Bashkuara “nuk ka si dinastitë”. I riu, vëllai i Bush u nominimia si një republikan për president, por humbi gjatë zgjedhjeve paraprake./kohajone