CIA publikon mijëra dokumente sekrete për Maqedoninë

Janë mbi 12 milionë dokumentesekrete, mes të cilave edhe mijëra dokumente për Maqedoninë dhe ish-Jugosllavinë, të cilat CIA i ka publikuar së fundmi.

Mësohet se në dokumente bëhet fjalë për planet e ish Jugosllavisë për çlirimin e Maqedonisë pas Luftës së dytë botërore, ish-Jugosllavia e Egjeut, konstelacionet politike, industrializimi i Maqedonisë dhe planet për ndërtimin e rrugëve, hekurudhave dhe kapaciteteve tjera, gjendja e pakicave, terrorizmin dhe dhe shumë gjëra të tjera që nuk ishin rast-interesi për intelegjentët amerikan.

Ende nuk ka asnjë informacion nëse në 12 milionë dokumenteve sekrete të publikuara nga CIA, flitet edhe për liderët aktualë të partive politike në Maqedoni dhe planet për formimin e qeverisë së re. /albeu.com/