Cilët janë personat më të pasur të të gjitha kohërave?

Cilët janë personat më të pasur të të gjitha kohërave?

Bill Gates konsiderohet si perosni më i pasur në botë në kohërat e sotme. Por, persona të pasur ka pasur gjatë gjithë epokës sa ka ekzistuar njerëzimi.

Kështu, më poshtë mund të gjeni listën e personave më të pasur në botë të të gjitha kohërave, shkruan rtv21.tv

Genghis Khan

Ka jetuar gjatë kohës: 1162-1227

Prejardhja: Mongolia

Vlera e pasurisë: Pronar i shumë tokave

Genghis Khan, është padyshim një nga udhëheqësit më të suksesshme ushtarake të të gjitha kohërave. Si udhëheqës i Perandorisë Mongole, e cila në kulmin e saj shtrihej nga Kina në Evropë, ai kontrollonte perandorinë më të madh në historinë e puthitur. Megjithatë, pavarësisht fuqisë së tij të madhe, dijetarët thonë se Genghis nuk e vinte mënjanë pasurinë e tij. Në të kundërtën, bujaria e Khan ishte kyçe për ndikimin e tij.

“Një bazë të suksesit të tij kishte ndarë plaçkën me ushtarët e tij dhe të komandantëve të tjerë”, thotë Morris Rossabi, një profesor i shquar i historisë në Kolegjin Queens CUNY-së.

Bill Gates

Ka jetuar gjatë kohës: 1955 deri më tani

Vendlindja: Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Vlera e pasurisë: 78.9bilion$

Është personi më i pasur që ende jeton. Pasuria e Bill Gates është e lehtë për tu përcaktuar. Forbes tregon vlerën neto të themeluesit të Microsoft-it në 78.9 miliard $. Kjo është rreth 8 miliardë $ më shumë se kompania “ Zara “ e Amancio Ortegas, personit të dytë më i pasur në botë.

Alan Rufus

Ka jetuar gjatë kohës: 1040–1093

Vendlindja: Angli

Vlera e pasurisë: $194 billion

Nipi i William Conqueror Rufus, u bashkua me xhaxhain e tij gjatë pushtimit Norman. Sipas Philip Beresford dhe Bill Rubinstein autor të librit “The Richest of the Rich” Ai vdiq me £ 11,000,, të cilat ata thonë se arrinin në 7% të. GDP-së së Anglisë në atë kohë

John D. Rockfeller

Ka jetuar gjatë kohës: 1839–1937

Vendlindja: Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Vlera e pasurisë: $341 billion

Rockefeller filloi të investojë në industrinë e naftës në vitin 1863 dhe nga 1880 kompania e tij Standard Oil ka përfshirë 90% të prodhimit të naftës amerikane.

Andrew Carnegie

Ka jetuar gjatë kohës: 1835–1919

Vendlindja: Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Vlera e pasurisë: $372 billion

Andrew Carnegie mund të jetë amerikani më i pasur i të gjitha kohërave. Emigranti skocez shiti kompaninë e tij, e SH.B.A. Steel, për J.P. Morgan për 480 milion $ në 1901. Kjo shumë barazohet me rreth pak më shumë se 2.1% të GDP-së të SHBA-së në atë kohë,

Josphep Stalin

Ka jetuar gjatë kohës: 1878–1953

Vendlindja: Rusia

Vlera e pasurisë : Kontrolli i plotë i një kombi me 9.6% të GDP-së globale

Stalini, është një figurë e pazakontë në historinë moderne ekonomike: një diktator me pushtetin e plotë që ka kontrolluar një nga ekonomitë më të mëdha në botë. Ndërsa është praktikisht e pamundur për të ndarë pasurinë e Stalinit nga pasuria e Bashkimit Sovjetik, kombinimi i tij unik i fuqisë ekonomike dhe kontrollin e plotë të ekonomistëve të shumtë ndikojë që ai të emërohet si një prej njerëzve më të pasur të të gjitha kohërave.

Akbar I

Ka jetuar gjatë kohës: 1542–1605

Vendëlindja: India

Vlera e pasurisë: perandoria sunduar me 25% të GDP-së globale

Perandori më i madh i dinastisë Mughal të Indisë, Akbar ka kudhëhequr një perandori që përbënte rreth një të katërtën e prodhimit ekonomik global.

Emperor Shengzon

Ka jetuar gjatë kohës: 1048–1085

Vendlindja: Kina

Vlera e pasurisë: Perandoria e sunduar me 25% deri në 30% të GDP-së globale

Dinastia Song e Kinës (960 – 1279), ishte një nga perandoritë më të fuqishme ekonomikisht të të gjitha kohërave. Pasuria e perandorisë erdhi nga dy risitë e tij teknologjike dhe aftësi ekstreme në mbledhjen e taksave.

Augustus Cezar

Vendlindja: Rome

Vlera e pasurisë: $ 4.6 trillion

Augustus Caesar, ishte në krye të një perandorie që llogaritet të ketë pasur p 25% në 30% të prodhimit ekonomik në botë. Kjo pasuriështë e barabartë me rreth $ 4.6 trillion në vitin 2014. “.

Mansa Musa

Ka jetuar gjatë kohës: 1280–1337

Vendlindja: Mali

Vlera e pasurisë : Aq sa askush nuk mund ta përshkruajë

Mansa Musa, mbreti i Timbuktus, është përmendur shpesh si personi më i pasur në histori. Sipas profesorit historisë Ferrum College Richard Smith, mbretëria e Musait në perëndim të Afrikës , prodhuesi më i madh i arit në botë, në një kohë të cilën ari kishte shumë