Çmimi Nobel për Paqen i shkon Presidentit kolumbian

Çmimin Nobel për Paqen e merr Presidentit kolumbian Juan Manuel Santos

Juria në Norvegji vlerësoi për paqen e arritur me rebelët e Farc që u firmos muajin e fundit pas 4 viteve negociata.

Konflikti 52 vjeçar çoi në shumë se 260.000 persona të vdekur për shkak të konfliktit mes qeverisë dhe grupit rebel, ndërkohë që më shumë se 6 milionë të tjerë janë zhvendosur.

Por marrëveshja u refuzua nga kolumbianët në një referendum që u krye më 3 tetor.