Dalin pamjet e rralla, ja si shqiptarët e kapur rob në 1912 dërgoheshin në Beograd

Ky regjistrim i vitit 1912 tregon shqiptarët e kapur robër lufte nga

Kosova, Kumanova, Shkupi, dhe shumë qytete tjera, ndërsa të lidhur
dhe të rrethuar nga ushtaret serbë dërgohen në Beograd.

Të burgosurit nxirren nga birucat të lidhur me njeri-tjetrin, ndërsa
detyrohen të ecin në këmbë deri në Beograd.