Danimarka shteti i parë që emëron ambasador në botë për teknologji!

Danimarka shteti i parë që emëron ambasador në botë për teknologji!

Danimarka ka marrë një vendim të rrallë. Shteti i njohur skandinav ka vendosur që të emërojë ambasadorin e parë “digjital”.

Puna e tij do të jetë njohëse me botën në teknologji, bashkëpunimi në çështjet e rrjeteve sociale, luftimi i lajmeve të rreme, çështja e taksimit, privatësisë dhe sigurisë kombëtare.

Ambasadori i teknologjisë është në kërkim nga shteti dhe për këtë është hedhur një konkurs kombëtar.

Lajmin e ka konfirmuar edhe ministri i jashtëm danez, Anders Samuelsen.