Dëshmia e frikshme në gjygj e vajzës gjermane, si u bë pjesë e ISIS

Vajza gjermane që përballet me dënimin me vdekje sepse iku nga vendlindja për t’u bashkuar me ISIS në Irak. Ajo tha se si ishte manipuluar nga një vajzë në internet e quajtur Fatema. Ajo e bindi që të konvertonte fenë e saj si dhe e njohtë me xhihadistin. 16-vjeçarja tha se ajo më pas u martua më të.

Shtoi se burri i saj tashmë i vdekur nuk i ka folur kurrë asaj për betejat e ISIS kur ata jetonin së bashku në Irak. Wenzel tha se ajo jetonte vetëm si një kujdestare shtëpie dhe nuk mori pjesë në luftime, gjithashtu edhe burimet e inteligjencës irakiane e kanë pohuar. Ajo u largua nga Gjermania pasi u grind me prindërit e saj.

Gjermania 16-vjeçare Linda Wenzel u gjet e fshehur në rrënojat e Mosulit në korrik. Ajo po përballet me një gjyq penal dhe kryeministri i Iranit ka paralajmëruar se ajo mund të përballet me ekzekutimin me vdekje.