Detaje të reja nga sulmi në xhami: Sulmuesit thirri “Allahu Akber” dhe gjuajti drejt xhematit

Detaje të reja nga sulmi në xhami: Sulmuesit thirri “Allahu Akber” dhe gjuajti drejt xhematit

Para se të gjuante mbi turmën që ishte mbledhur për t’u falur në xhami, sulmuesi ka thirrur “Allahu Akbar” dhe ka gjuajtur drejt tyre. Sulmi ndodhi mbrëmë në xhaminë e  Quebec City, Islamic Cultural Center në Kanadë.

Kështu kanë thënë dëshmitarët që ishin aty në momentin kur tre persona kanë gjuajtur duke lënë të vdekur të paktën 6 persona dhe duke plagosur 8 të tjerë.

Raportohet se njëri nga viktimat e këtij sulmi është Abdelkrim Hassen, baba i tre fëmijëve dhe punonjës i qeverisë Kanadeze.