Dhuratë për 28 vjeçarët, biletë falas për të shëtitur nëpër Europë

Çdo i ri nga BE-ja do të marrë një dhuratë për ditëlindjen e 18-të, një biletë falas për një turne nëpër Evropë.

Kjo perspektivë joshëse do të vijnë në qoftë se javën e ardhshme  projektin në fjalë do ta miratojë Parlamenti Evropian, shkruan “Mail Daily”.

Ideja është e evrodeputetit gjerman nga Partia Popullore Evropiane (EPP), Manfred Weber. Ai siguron çdo vit që adoleshentët evropianë, të moshës 18-vjeçare, për të marrë një kartë në një muaj “Interrail”, me të cilin do të ketë bileta falas për të udhëtuar në 30 vende në kontinentin e Evropës – Alpeve zvicerane, në Italinë e Jugut dhe në pikën më perëndimore të Evropës në Portugali.

Të rinjtë nga vendet që nuk janë anëtarë të “Interrail” (shtetet baltike, Qipro dhe Malta), do të marrin bileta për autobus dhe traget për të realizuar udhëtimin.

“Ne duam t’u tregojmë të rinjve të Evropës. BE-ja duhet të japë një mundësi për të njohur fqinjët. Të rinjtë kanë një rol të rëndësishëm si një kundërpeshë ndaj evroskepticizmit “, thotë Weber.

Ai shpjegoi se karta “Interrail” do të kushtojë 200 deri në 479 euro, në varësi të çmimit të udhëtimit nga 5 ditë deri në 1 muaj. Çdo vit rreth 5.5 milionë njerëz të rinj në BE mbushin 18 vjet