Dieta me shumë sheqer shkatërron fytyrën tuaj

Shumica e rreziqeve të një diete me nivel të lartë sheqeri janë të njohura për të gjithë ne, nga prishja e dhëmbëve e deri te kilet e tepërta në bark.
Por një efekt negativ që jo shumë e dinë, është se si sheqeri i tepër mund të dëmtojë në mënyrë serioze fytyrën tonë.
Një fenomen i quajtur si “fytyra sheqer” mund të ndodhë kur njerëzit konsumojnë shumë sheqer, dhe shkakton: akne, qese poshtë syve dhe zbehje të fytyrës.
Shkencëtarët paralajmërojnë njerëzit se duke mos qënë të informuar mund t’i dëmtojë më shumë seç ata e mendojnë.
Sheqeri shkatërron veshjen e kolagjenit, gjë që bën që lëkura të humbë freskinë dhe elasticitetin.