Durrës:Destinacionet arkelogjike u vizituan nga 15 mijë turist

Në Durrës është vërejtur shtim i numrit të vizitorëve në zonat e njohura arkeologjike të qytetit bregdetar. Zyrtarisht këtë tre mujor janë regjistruar rreth 15 mijë turistë që kanë vizituar amfiteatrin antik të Durrësit,  dhe muzeun arkeologjik.

Zonat arkeologjike të Durresit kanë pritur nje numer shume te larte vizitoresh pergjate ketij sezoni turistik, që shkon mbi 15 mijë persona në 3 muaj. Kreu i drejtorise rajonale te munumenteve te kultures, Ledjon Lako shpjegon se ka pasur nje progres ne rritjen e numrit te vizitoreve që në fillim të vitit, rreth 20% më shumë se e njëjta periudhë e para një viti.