“Dy ditë reshje dëbore dhe më pas vjen fundi i botës”

Rënia dy ditë radhazi e reshjeve të dëborës në plazhet e Italisë së Jugut janë shenjat e para se fundi i botës është afër.

Të paktën, këtë ka parashikuar filozofi italian Matteo Tafuri, rreth 500 vite më parë.

“Salento me palma, me erë të butë jugu dhe me borë, por pa u tepruar. Dy ditë borë, dy vetëtima dhe bota përfundon”, shkruan ai para 5 shekujsh.

Duket se profetësia është realizuar tani pasi moti i ftohtë ka përfshirë Italinë e Jugut dhe se plazhet e Salentos janë mbuluar nga dëbora.

Pamjet e rralla të dëborës në rërën e imët të plazhit të Salentos kanë pushtuar Istragramin.

5876a651c36188d5688b45f6

Filozofi

gedfqwwe

Dëborë në Salento

sd-fd

Dëborë në Salento

sdfsd

Dëborë në Salento

/Ora News/