A e dini se manekinët janë të dëmshëm për shëndetin?

 

Manekinët që shfaqen cdo ditë në vitrinat e dyqaneve kanë treguar se jnë shumë të dëmshme për shëndetin dhe joreale.

Një studim i bërë në Journal of Eating Disorders  ka dalë në përfundimin se nëse njerëzit do të ishin në të njëjtën masë me manekinët, atëherë do të konsideroheshin medikalisht të pashëndetshëm.

“Ka prova të qarta që tregojnë se ideja e të qenit shumë e dobët po kontribuon në zhvillimin e problemeve të shëndetit mendor dhe crregullimeve në ushqim. Ne nuk arritëm të gjejmë një manekin të vetëm që i përshtatet masave normale të një femre,” – tha Eric Robinson, autori i studimit për BBC.

Të njëjtën gjë e thanë edhe studiuesit e rastit të meshkujve nga Universiteti i Liverpool.