A e dini se të hani sekrecionet e hundës është e shëndetshme?

Duket e cuditshme, por disa studiues kanë provuar se po të hani sekrecionet e hundës është mirë për thonjtë dhe për shëndetin.

Studimi i bërë nga universiteti i Harvardit ka treguar se prindërit nuk duhet të mësojnë fëmijët që të heqin dorën nga hunda pasi aty ndodhet një rezervuar i pasur me baktere të mira.

Ushqimi i sekrecioneve të hundës parandalon bakteret nga fërkimi i dhëmbëve, si dhe mbron nga infeksione si ulcera e stomakut apo HIV.

“Natyra na shtyn që të bëjmë gjëra të ndryshme sepse është avantazhi jonë që të bëjmë sjellje të caktuara, të konsumojmë lloje të ndryshme të ushqimeve. Kështu që kur keni një sekrecion në hundë dhe e hani, do të thotë që shkoni pas natyrës,” – ka thënë autori i studimit, Dr Scott Napper, i cili është gjithashtu profesor biokimie.

Duket si një sjellje shumë vulgare, por në fakt është dicka që prek shëndetin e cdo njeriu.