E vërteta e mjegullës që vrau 12 mijë njerëz në Londër më 1952 (Foto)

Deri para pak kohësh mendohej se pas kësaj masakre fshiheshin alienët, të cilët të fshehur nën mjegull arritën të vrasin 12 mijë njerëz.

Por jo, e gjithë kjo teori sot bie poshtë, pasi ekspertët kanë zbuluar të vërtetën. Shkencëtarët besojnë se gjatë kësaj periudhe në të gjithë Londrën digjej qymyr për ngrohje, i cili pas djegies lëshonte dioksid squfuri, i cili pasi u bashkua me mjegullën i kthye në acid sulfurik, dhe kushdo që ra në kontakt me të vdiq, transmeton syri.

Megjithatë shkencëtarët ende nuk e kanë qartësuar se si u bë i mundur ky shndërrim, apo se çfarë elementi tjetër kimik arriti të shndërronte dioksidin e squfurit në acid squfuri.

Related image

Image result for london in fog 1952