EMRAT/ Këta janë shqiptarët që shpëtuan hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore (FOTO LAJM)

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, familjet shqiptare strehuan rreth 200 hebrenj, duke i shpëtuar nga Holokausti.

Në muzeumin “Yad Vashem”, në Izrael i quajtur ndryshe “Autoriteti Përkujtimor i Martirëve dhe Heronjve të Holokaustit” është edhe stenda e Shqipërisë.

Siç shikohet në këtë foto dallohen emrat e shqiptarëve që strehuan hebrenjtë