Fëmijët myslimanë në Mianmar janë djegur për së gjalli

Gazeta angleze “Indipendent” në një raport të fundit ka bëre të ditur se forcat ushtarake të Mianmarit kanë djegur për së gjalli një numër të madh të fëmijëve ose i kanë këputur kokën.

Gazeta “Indipendent” në raportin e saj shkruan se gjatë javes të kaluar mbi 60 mijë myslimanë Rohingian , kanë ikur në drejtim të kufijve të Bangladeshitpër shkak të përleshjeve.

Qeveria e Bangladeshit ka mbyllur kufijtë duke arsyetuarse nuk ka kapacitet për të strehuar këtë numër kaq të madh të refugjatëve.

“Unë arrita të shpëtoja nga një sulm 5 orësh, kundër fshatit Çut Pin dhe u arratisa. Forcat ushtarake të Mianmarit grumbulluan një grup burrash në një kasolle prej druri dhe pastaj i kanë vë zjarrin. Vëllai im ishte në mesin e tyre dhe është vrarë. Anëtarët e tjerë të familjes i kam gjetur në tokat për rreth, por të vdekur. Në trupat e tyre kishte gjurmë plumbash dhe prerje me thikë. Ndërsa trupat e dy djemve të vëllait kishin mbetur pa kokë”., ka rrefyer Abdurrahman, njw 41-vjecar vendas për një organizatë bamirëse

Pamjet e bëra me satelitë që janë publikuar nga Observatori i të Drejtave të Njeriut tregojnë se vetëm në një fshat janë djegur 700 shtëpi