Femrat më të paduruara se meshkujt, ja si e humbasin “arsyen” në trafik

Të dhënat e një studimi të ri mbi sjelljen e shoferëve gjatë trafikut në rrugë, kanë treguar se gratë sillën më keq se meshkujt dhe se ato kanë përqindje më të lartë për të humbur gjakftohtësinë kur janë në timon.

Studiuesit thonë se gratë kanë një instikt të quajtur “sistemi i paralajmërimit të hershëm” i cili lidhte me ndjenjën e paraardhësve tanë për rrezikun dhe kërcënimin.

Të dhënat e fundit hedhin poshtë faktet e mëparshme që tregonin së burrat humbisnin më shpejtë durimin dhe përfshiheshin më shpejtë nga inati në rrugë.

Studimi u zhvillua nga prodhuesi i makinave Hyundai dhe përfshiu gati 1 mijë shoferë në Mbretërinë e Bashkuar.