Festivali i orkidesë në Londër, traditë mbi 20 vjeçare

Festivali i Orkideve ka filluar edhe këtë vit në kryeqytetin britanik në Londër.

Në Festivalin e kopshtit botanik Kew Garden janë ekspozuar 3.600 orkideje, për përgatitjen e të cilave janë investuar 1.600 orë. Botanikët njohin rreth 1.000 fidane me 15 mijë deri 30 mijë lloje të orkideve, të cilën shumë e konsiderojnë si mbretëresha e luleve.

Ky lloj lulesh nuk gjendet vetëm në akullin e Arktikut dhe në shkretëtira.

Festivali mbahet mbi 20 vjet dhe çdo herë si temë zgjedhet ndonjë vend tjetër.