Fillon gjykimi i oficerëve në Turqi, kërcënohen me burgim të përjetshëm

 

Gjykimi i një grupi prej 23 oficerësh për pjesëmarrje në planifikimin e puqit në vitin e kaluar në Turqi ka filluar sot në Stamboll.

Të akuzuarit, në mesin e të cilëve edhe gjashtë gjeneralë, ngarkohen se kanë kryer krim kundër shtetit dhe se janë përgjegjës për 89 persona të cilët u vranë në natën e tentimit të puqit ushtarak.