Fillon procesi gjyqësor kundër gazetarëve të gazetës turke “Xhumhyriet”

Gazetarë nga gazeta turke Xhumhyriet, me orientim kritik ndaj presidentit Rexhep Taip Erdogan, do të nxirren sot para gjykatës në Stamboll në proces, i cili bën alarm për liri të shtypit në Turqi.

Për mbrojtësit e të drejtave të njeriut për shkatërrimin e lirisë së fjalës pas përpjekjes së pasuksesshme për grusht shtet më 15 korrik të vitit të kaluar, pas së cilës pasuan spastrime masive.

Gjithsej 17 gazetarë që ka filluar me punë në vitin 1924 akuzohen për ndihmë të organizatave të ndryshme terroriste” dhe u kërcënohet dënim prej 43 vjetëve burgim.

Të punësuarit në gazetë pohojnë se ky është proces politik dhe qëllimi është që të shkatërrohet një nga mediat e fundit të pavarura në vend.