Filloni ditën me një dush të ftohtë

Mendimi që të bësh dush të ftohtë që në mëngjes të fut frikën në fakt dhe ju largon dëshirën të bëni edhe dush normal, por realisht të bën shumë mirë thonë ekspertët.

Sigurisht të filloni ditën me një dush të ftohtë me të vërtetë sjell më shumë përfitime nga se ju mund të imagjinoni.

Melinda Ricci, psikologe sportive, shpjegon se një dush i ftohtë në mëngjes ndihmon gjithashtu psikologjikisht, si dhe fizikisht.

“Kjo mund të duket si një torturë, por kur ju zgjidhni për të bërë një dush të ftohtë psikologjikisht ju jeni duke marrë kontrollin e situatës, dhe ju jeni duke thënë me vete se jeni gati për t’u përballur me çdo gjë për ju.