Foto/ Fëmijët jetimë të Çamërisë, prindërit u masakruan nga grekët

Këta janë fëmijët shqiptar nga Çamëria (1945-1946), prindërit dhe të afërmit e të cilëve u masakruan nga ushtria nacionaliste greke ‘EDES’ e drejtuar nga Napoleon Zerva.

Këta fëmijë u rritën jetim, pa nënë dhe babë. Fëmijët janë fotografuar pak pasi kanë hyrë në teritorin e Shqipërisë, të pa ushqyer mirë, me rroba copë.

Këta fëmijë janë të plakur sot por kërkojnë drejtësinë prej kaq vitesh, pak erë Çamërie duan të ndjejnë, pak dashuri për muret, sokaqet e katundit ku lindën.

j j2 j3 j4 j5 j6 j7