Fotografia e parë e diellit

Fotoja e parë e diellit është realizuar në 2 prill të vitit 1845.

Fotografia është vepër e fizikantëve francezë Hippolyte Fizeau dhe Leon Foucault.

Për ta realizuar foton ata përdorën një daguerreotip, që konsiderohet si lloji i parë i fotografisë, një pjatë metalike me kimikate që shërbenin për ta bërë të ndjeshme ndaj dritës, ekspozuar në një skenë, e më pas e përpunuar me kimikate të ndryshme për të ndaluar ekspozimin.

Fotoja e diellit tregon formën relativisht të mprehtë të skajit të yllit si dhe njollat diellore.

Data është tepër suprizuese, shkruan Bussines Insider, pasi fotografia vjen pesë vite pas fotos së parë të hënës.

first_photo_sun.jpg.crop.original-original