Fustanet tradicionale të nusërisë nga e gjithë bota [foto]

Secilën femër, në çdo kontinent, para martesës e brengos çështja në lidhje me fustanin e nusërisë.

Në shumë vende, fustani martesor është një manifestim i trashëgimisë së çiftit, transmeton Koha.net. Ngjyra, silueta dhe detajet tjera janë të dizajnuara në përputhje me zakonet dhe besimet e tyre fetare.

Natyrisht, nuk ka dy nuse të njëjta, dhe traditat mund të variojnë nga rajoni, shkruan Business Insider.

Në vijim po ju paraqesim disa fotografi në të cilat shihet se si duken fustanet e nusërisë në vendet e botës.

Turqi


Bulgari


Maqedoni


Shri Lanka


Rusi, populli Khakas


Tradita hebreje e modestisë


Siri


Taxhikistan


Indonezi


Pakistan


Indi


Somali


Nubia


Tibet


Eritrea


Tuvan


Palestinë


Peru


Jordani


Mali


Kore


Japoni


Maroko


Nigeri


Çeçeni


Irak


Itali


Amerikë