Gjashtë deputetët e LSDM-së do të bëhen ministra. Ja kush do i zëvendësojë si deputet

Nga deputetët e LSDM-së gjashtë prej tyre hyjnë në ekzekutiv. Në vend të tyre do të hyjnë personat që përfshihen në listat e deputetëve.

Damian Mançevski u bë ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës, dhe në listës e LSDM-së në zonën e parë zgjedhore, vjen Liliana Popovska. Në të njësi zgjedhore Renata Deskoska është kandidate për Ministrre të Arsimit dhe Shkencës, dhe në vend të saj do të vijë Nikica Korubin nga PLD-ja

Në zonën e dytë zgjedhore është Oliver Spasovski i cili është kandidat për ministër i brendshëm, dhe në vend të tij vjen Miroslav Jovanovic.

Nga zona e tretë është Llupco Nikolovski i cili është kandidat për Ministrin e Bujqësisë, dhe në vend të tij në si deputet vjen Slavica Shumanska – Miteva.

Nga zona e katërt  Zoran Zaev do të bëhet kryeministri i ri, dhe në vend të tij vjen Sashko Atanasov.

Radmila Shekerinska u bë deputete nga zona e pestë tani është kandidate për ministër të mbrojtjes, dhe në vend të saj si deputete vjen Beti Rabaxhievska – Naumovska.