Gjërat që motra e madhe nuk do ju thotë kurë

Kur jeni vajza apo djali më i vogël në familje, përveç prindërve ju duhet të dëgjoni dhe ato që ju thonë motrat apo vëllezërit më të mëdhenj.

Ndonjëherë mund t’ju duket sikur po ju urdhërojnë dhe kjo mund të shkaktojë pakënaqësi te ju.

Por ka shumë gjëra me të cilat motra juaj e madhe është përballur për të cilat nuk ja treguar kurrë. Ja disa prej tyre për të kuptuar arsyet e sjelljes së saj:

1-Është edukuar nga prindërit nën rregulla më strikte

2-Prindërit ja kujtojnë gjithmonë se është fëmija më i madh në familje

3-Është përpjekur të jetë një shembull i mirë për ty

4-Ndonjëherë ju keni qënë një kastrofë e vërtetë për të

5-Ajo e dinte që ju do të bënit gabime

6-Ajo i ka ndihmuar prindërit të të kuptojnë ty

7-Ajo është shqetësuar kur u rrite dhe nise të kesh të dashur

8-Asaj i është dashur të tregohet strikte me ty

9-Ndonjëherë ka qënë me të vërtetë konfuze

10-Ajo ka qënë gjithmonë gati për të të ndihmuar