Gjykimi kundër Gruevskit, dënohen prokuroret Janeva dhe Fetai me nga 2000 euro

Gjykatësja Tatjana Mihajllova i ka dënuar me nga 2000 euro prokuroret speciale, Katica Janeva dhe Fatime Fetai, për shkka të mosrespektimit të gjykatëses

Prokuroret speciale e akuzuan gjykatësen se ka bërë falsifikim të procesverbalit të seancës së kaluar për gjykimin e protestave të dhunshme para komunës Qendër.

Përndryshe për këtë rast, është ngritur aktakuzë për 14 persona të cilët akuzohen për veprën penale ”dhunë” edhe atëpër pesë persona si nxitës të dhunës, kurse dy të tjerë si zbatues të drejtpërdrejtë.

I akuzuaru i parë është Nikolla Gruevski, ish-kryeministër, që është në gjykatë