Harta e tërmeteve që prej vitit 1973 në të gjithë botën

Kjo video tregon në 45 sekonda hartën e tërmeteve në të gjithë botën që prej vitit 1973. Videoja e publikuar nga gazeta italiane “Corriere”, tregon zonat sizmike me rrezikshmëri të lartë.

Harta planetare tregon zonat ku ka pasur numrin më të madh të lëkundjeve sizmike dhe intensitetin e tyre në më shumë se 4 dekada.

Ende nuk dihet numri i saktë i të gjitha tërmeteve të rëna, por ajo që dihet është se më pak tërmete ka pasur Afrika Qendrore.