Harxhimet e “çmendura” të drejtorit të shkarkuar nga Zaev (DOKUMENT)

Ish-drejtori i Agjencisë për Turizëm, Aleksandar Donev ka bërë luks të paparë gjatë ushtrimit të detyrës së tij gjatë muajve të fundit, deri para një jave kur e shkarkoi Qeveria.  Ai përveç biletave të shtrenjta të fluturimeve ka qëndruar edhe në hotele superluksoze.

Ai ka paguar para të majme për fluturimet në Buenos Aires dhe Tokio, ndërsa për të kaluar natën ka paguar gjithashtu çmim të shtrenjt në hotelin luksoz “Hilton” në Argjentinë. Po ashtu me disa qindra euro ka blerë gjatë shopingut në dyqane luksoze në Argjentinë dhe Tokio.  Donev ka konfirmuar raportet e financave të harxhuara të siguruara nga ana e agjencisë së lajmeve “Makfax”.  Sipas raportit, për 11 fluturime ka harxhuar afër 13 mijë euro. Pesë nga bileta e blera të fluturimeve nuk janë reaalizuar siç janë udhëtimet për Varshavë, Santjago në Spanjë, Stamboll, Bruksel dhe Tel Aviv.

Извор: Агенција за промоција и поддршка на туризмот на РМ

Vetëm për udhëtimin në Argjentinë ka harxhuar 7.056 euro, për fluturimin vip si dhe për një makinë që e ka shfrytëzuar, por edhe për harxhime tjera./Makfax