Hebrenjtë kujtojnë shqiptarët: Na ndihmuat në kohë të vështira

Kongresi botëror i hebrenjëve ka publikuar një video në të cilin përkujtojnë shqiptarët, duke i shpëtuar nga kampet nazistë të asaj kohe.

Një popull me shumicën e besimit myslimanë, u ka dalë në ndihmë popullatës Hebreje në numër të madh duke i shpëtuar nga tmerret e Gjermanisë Naziste.

Rreth 600 deri në 1,800 hebrenj që kanë ikur nga kampet e naziste të Gjermanisë, janë shpëtuar nga Shqiptarët, duke u siguruar ushqim, vend strehim si dhe dokumente falso.

Qeveria shqiptare në atë kohë ka refuzuar që të dorëzojë listat e hebrenjve që i kishin strehuar.

Në shenjë falenderimi dhe se kurrë nuk do ta harrojnë mbështetjen dhe ndihmën që i dhanë shqiptarët, kongresi botërorë i hebrenjëve i dedikoi këtë video.