Ilir Luma:Politika eshte arti i se mundshmes e jo pamundesia ne veprim


Ne emisionin debativ te tv. Art, ku mernin pjese perfaqesues te BDI Bujar Osmani, te Levizjes Besa Shaban Zendeli dhe Aleanca per shqiptaret Elmi aziri si dhe analisti politik dr. Ilir Luma . Ne kete emison u diskitua per mundesin e unifikimit te faktorit politik shqiptar si dhe në lidhje me ate se a do mund të ndryshoj votimi qe do perseritej në Tearcë raportin e mandateve të VMRO dhe LSDM.Ne kete pyetje te prashtruar nga gazetari Seladin Xhezairi analisti politik Ilir Luma tha se ne disponimin e ketij trupi votues nuk do mund të ndikojnë partitë politike, por në këtë vendvotim do dominoj disponimi i gjertanishëm i shqiptarve për ta dënuar politikën antishqiprare të partisë maqedonase në pushtet. Kurse në lidhje me qëndrimin e partive politike shqiptare për koalicionime të mëtejshme, ai veç tjerash tha se liderët shqiprar duhet të jen lragmatik dhe ta mbrojne,permes plebishçitit partiak interesin shqiptar, nëqoftëse pala maqedonase nuk e pranon platformën e përbashkët të shqiptarve, atëherë shqiptarët mund të ndërtojnë rrugë të pavarura drejt realizimit të qëllimeve të parashtruara, gjithënjë duke marë parasysh se politika është arti i së mundshmes e jo pamundësia në veprim./antpress