ISIS djeg të gjallë 9 luftëtarë të vet në çisternat me naftë

ISIS ka ekzekutuar 9 nga anëtarët e vet duke i hedhur ata t në çisternat me naftë e duke i djegur ë gjallë pasi u larguan nga fushëbeteja në Mosul.

Mosuli është bastioni i fundit kryesor i grupit të terrorit në Irak dhe qeveria javën e kaluar e mbështetur nga SHBA,  kreu sulme të rëndësishme për të liruar zonën.

Deri më tani, 90 fshatra dhe qyteza nën kontrollin e ISIS janë çliruar në javët e kaluar, dhe forcat e koalicionit janë vetëm 3 milje larg nga qendra e Mosulit.

Megjithatë u zbulua se xhihadistët kanë marrë në kontroll qytezën Rutba të Irakut, në mënyrë për të zhvendosur zonat e tyre të kontrollit.

Kjo ndodhi për arsyen se disa luftëtarë të ISIS filluan të fluturojnë në pjesë të tjera të vendit duke rrethuar zonat pasi ishin mundur nga forcat qeveritare të Irakut.

Sipas agjencisë së ljameve Al Sumaria, 9 luftëtarë të ISIS që u përpoqën të largohen nga Mosul u kapën nga bashkë-luftëtarët e tyre dhe iu lidhën këmbë e duar.

Më pas u hodhën në çisternat e naftës dhe u dogjën të gjallë.

Iraqi forces defended their positions after taking control of the town of Bartella from ISIS as they advance on Mosul