Ja çfarë lidhje kanë njerëzit me sy të kaltër

Fëmijët që i kanë sytë të kaltër, ndonjëherë, ndryshojnë ngjyrën, shkruan BuzzFeedBlue.

Më poshtë do të njiheni me disa fakte për sytë:

Nëse përdorni syze të cilat imazhet janë të rrokullisura poshtë, shumë njerëz do ta pranojnë si normale, nga që truri i tyre do të përshtatet me këtë realitet.

Secila pjesë e retinës së syrit pranon një gjysmë imazhi, truri e proceson dhe e formëson në një figurë të cilën jemi në gjendje ta shohim.

Truri mund të procesojë një figurë për më pak se 13 milisekonda.

Vizioni periferik ka rezolucion të ulët.

Të gjithë europianët me sy të kaltër mund të kenë një paraardhës të përbashkët.

Të gjithë njerëzit, në origjinalitet kanë pasur sy të kaftë.

Mesatarja e bashkimit të syve për minut është 15-20 herë.

Vizioni 20/20 nuk është vizion perfekt, por mund të shihni deri në 20 këmbë përballë jush.

Nëse jeni dritëshkurtër, atëherë kokërdhoku i syve është më i gjatë se normalja.

Nëse jeni largpamës, atëherë kokërdhoku i syve është më i shkurtër se normalja.

Lotët tuaj kanë përbërje të ndryshme, varësisht nga çfarë shkaktohen.

Sytë tuaj bëjnë lëvizje konstante të quajtura microsaçades, që t’i mbajë objektet në fokus.

Rezolucioni i një kamere të iPhone 6, ëszhtë 8 megapiksel, ndërsa rezolucioni i syve është afër 576 megapiksel.